Tuesday, February 14, 2012

Tempat-Tempat Menarik Di Kuching, Sarawak


Kuching Monument
China Town Di Kuching, Sarawak
Balai Polis Tertua Di Kuching
Kuching Waterfront During Sunset
Scenery Around Kuching Waterfront
Kuching Waterfront 
Sarawak Museum
Margherita Fort
Dewan Undangan Negeri Sarawak


White Rajah's Monument


Charles Brooke Monument


Dataran Merdeka, Kuching

Sarawak Craft Council

Kuching Old Court

Pemandangan Di Kuching Old Court

Kuching Old Court Area


Resident's Office

Sarawak Textile Museum

Brooke Building

Kuching Main Bazaar

Kuching Waterfront

Bako National Park

Borneo Highland View Mount

Borneo Highland Resort Kuching

Melanau Tall House, Kampung Budaya 
Berkunjunglah ke Sarawak untuk mengetahui lebih banyak tempat menarik
                                                                                                             Salam sayang, 

Thank You For Reading My Entry.♥ it, Please Like.

16 orang sayang saya:

sumysya said...

hai.. jengah sini melawat...

mY nAME iS miRA IDOra said...

ssah tak nak dpt kn transport awam utk g jln2 kt ctu?

Nur RaFezza Fetheri said...

Waalaikumussalam, x susah pun nk dpt kn transport awam kat sini. Sy lebih suka jalan kaki selagi mana boleh jln dari satu tempat ke satu tempat yang lain. Ce la dtg sini dulu.

Anonymous said...

Dari satu tempat ke tempat lain mudah x nak pegi untuk yg baru first time sampai Kuching

Nur RaFezza Fetheri said...

InsyaAllah, x susah. Plus, tmbg transport kat sana x mahal. nk guide, bleh ..sy bawa g jalan2.

Sitinor said...

ada tak tempat makanan yang top dekat area bazaar. nak g serawak 28 nov nie.

Sitinor said...

ada tak tempat makanan yang top dekat area bazaar. nak g serawak 28 nov nie.

liyana said...

inshaALLAH next month nk g jln2 tmbh pengalaman di kuching..
u mmg org kuching ke?

aku ore ganu said...

comelnya waterfront..bersih kwsnnya

Anonymous said...

kalau jadi tourguide tok fmly sy dtg sne bole x?? =)

Pak Cik Dol said...

nak tour guide sekitar kchg? Just call me 0135760931

Nur RaFezza Fetheri said...

Sy mengalu2kan kedatangan saudara saudari ke kuching. Cuma kalau keberadaan saya di sini susah sikit. Sy masih belajar skrg ni di N.9. Apapun saya hargai keinginan anda utk melawat Sarawak.

Anonymous said...

nice blog ��

Salmiah Othman said...

alhamdulillah..blog ni sgt menarik..banyak info..berguna sgt2 bg pelancong2 n mereka yg dtg ke sarawak..love sarawak..

Pejal Kacak said...

Will visit this place.. The view is so nice

Nasita Dollah said...

Tpt makan seberang woterfront best... Yg kedai pak lah ya... Sedap nasik gorengnya...

http://nasitanamaku.blogspot.com

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...